Muffins utan ägg

Recept på muffins utan ägg - garnera med brun eller vit glasyr.
Foto: Klas Sjöberg

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g smör - smält

Glasyr

  • 2 dl florsocker - med chokladsmak och/eller vanligt florsocker
  • 1 - 2 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk och därefter det smälta smöret. Vispa ordentligt till en slät smet och fördela den i pappersformar utställda på en plåt. Fyll inte mer än halva formen för då rinner det över i ugnen.

  2. Grädda muffinsen mitt i ugnen 8–10 min. Låt dem svalna.

  3. Glasyr: Rör ihop chokladflorsocker och/eller vanligt florsocker med vatten till en fast kräm, se till att den inte blir alltför rinnig för då blir det svårt att garnera. Fyll en sprits med glasyren och garnera muffinsen.

  4. Recept Elin Bäcklund Olsson Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!