Muffins med rabarber och vitchoklad. Otroligt enkelt! Här finns inget som måste vispas fluffigt, smeten bara rörs ihop.

För 12 muffins

Ingredienser

150 g rabarber
2 1/2 msk + 1 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1/2 msk vanilljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk mortlade kardemummakärnor

15 min + 20 min i ugnen

Rabarbermuffins med vit choklad – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 175°.
  2. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2  1/2 msk strösocker.
  3. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. 
Tillsätt hälften av rabarbern.
  5. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa 
med resterande rabarber. Grädda ca 25 min. 
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette