00000

Jättegoda matmuffins till buffé eller picknick. Baka dubbel sats och frys in till nästa tillfälle!

För 10 muffins

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 burk kesella 10% (250 g)
2 msk ljus sirap
3 ägg
0,5 dl vatten kallt

Fyllning

1 gul lök
1 msk smör
1 msk olivolja
100 g bladspenat

Garnering

0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor

Muffins med bladspenat och solrosfrön – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i  smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.
  3. Fördela smeten i en smord muffinspanna.  Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Frukost, Matbröd, Picknick