Muffins med bladspenat och solrosfrön

Jättegoda matmuffins till buffé eller picknick. Baka dubbel sats och frys in till nästa tillfälle!

Muffins med bladspenat och solrosfrön – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i  smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.
  3. Fördela smeten i en smord muffinspanna.  Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.

Recept från