Muffins med bladspenat och solrosfrön

Jättegoda matmuffins till buffé eller picknick. Baka dubbel sats och frys in till nästa tillfälle!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 burk kesella - 10% (250 g)
  • 2 msk sirap - ljus
  • 3 ägg
  • 0,5 dl vatten - kallt

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 100 g bladspenat

Garnering

  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i  smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.

  3. Fördela smeten i en smord muffinspanna.  Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!