55555

Mozzarellasallad innehåller små kulor av mozzarella är något fastare i konsistensen och passar bra i sallad. I stället för pinjenötter kan man välja rostade solrosfrön, pumpakärnor eller andra nötter.

För 1 person:

Ingredienser

2 dl pärlcouscous, kokt
2 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk pinjenötter, rostade
6 körsbärstomater, röda och gula
100 g minimozzarellaostar
50 g rucola
basilikablad

10 minuter

Mozzarellasallad – gör så här:

  1. Lägg ner couscousen i ­burken. Blanda vinäger, olja, salt och peppar och häll över.
  2. Rosta pinjenötterna. Halvera tomaterna och lägg i burken.
  3. Häll av lagen från mozza­rellan och lägg i burken. Toppa med rucola, pinjenötter och ­basilika.

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering. 

För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Fler recept med: Grönsaker, Picknick, Sallader, Vegetariskt