Mozzarellarullar är lätta att göra, har utsökt smak och är vackra att se på. En perfekt bufférätt. Pistaschnötterna kan bytas ut mot sötmandel.

För 26 st

Ingredienser

300 g parmaskinka i skivor
4 pkt mozzarellaost

Pistaschpesto

1 knippa bladpersilja
1 basilika kruka
2 vitlök klyftor
100 g pistaschnötter skalade
50 g parmesanost riven
3 msk citronolivolja
1 krm svartpeppar nymald

Mozzarellarullar – gör så här:

  1. Lägg upp parmaskinkan på plastfilm så att du får en rektangel, ca 40×20 cm.
  2. Skiva och lägg mozzarellaost på den nedre halvan. Bred ut peston över mozzarellan.
  3. Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plastfilmen i slutet.
  4. Lägg rullen i frysen och skär upp den lite halvfryst så blir bitarna bäst.

 

Peston:

Kör persiljeblad, basilikablad, vitlöksklyftor och nötter i mixer eller hacka fint för hand. Tillsätt parmesan, olja och kryddor.

Fler recept med: Förrätter, Smårätter