Mozzarellapasta med gröna ärter

Lättlagad pastasallad med mozzarella och gröna ärtor som passar alla som vill laga snabb, hälsosam och god mat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippe salladslök
  • 150 g skinka - kokt eller rökt
  • 250 g mozzarella - light (16 %)
  • 2 citroner
  • 300 g pasta - t ex penne
  • 150 dl gröna ärter - frysta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 80 g rucolasallad - (1 påse)

Gör så här

  1. Ansa och skiva salladslöken. Skär skinkan i strimlor. Skär mozzarellan i små bitar.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet fint.

  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt ärterna koka med den sista minuten. Låt pasta och ärter rinna av.

  4. Fräs lök och citronskal i olja ca 2 min. Blanda i skinka, pasta och ärter och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

  5. Fördela rucolan i portionstallrikar. Toppa med pasta och mozzarella. Servera gärna med extra svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!