Lättlagad pastasallad med mozzarella och gröna ärtor som passar alla som vill laga snabb, hälsosam och god mat.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 knippa salladslök
150 g skinka kokt eller rökt
250 g mozzarellaost light (16 %)
2 citroner
300 g pasta t ex penne
150 dl gröna ärter frysta
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
80 g rucolasallad (1 påse)

Pastasallad med mozzarella och gröna ärter

  1. Ansa och skiva salladslöken. Skär skinkan i strimlor. Skär mozzarellan i små bitar.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet fint.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt ärterna koka med den sista minuten. Låt pasta och ärter rinna av.
  4. Fräs lök och citronskal i olja ca 2 min. Blanda i skinka, pasta och ärter och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela rucolan i portionstallrikar. Toppa med pasta och mozzarella. Servera gärna med extra svartpeppar.