Mozzarellapasta med gröna ärter
Ingredienser
- 1 knippe salladslök
- 150 g skinka - kokt eller rökt
- 250 g mozzarella - light (16 %)
- 2 citroner
- 300 g pasta - t ex penne
- 150 dl gröna ärter - frysta
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 80 g rucolasallad - (1 påse)
Gör så här
-
Ansa och skiva salladslöken. Skär skinkan i strimlor. Skär mozzarellan i små bitar.
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet fint.
-
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt ärterna koka med den sista minuten. Låt pasta och ärter rinna av.
-
Fräs lök och citronskal i olja ca 2 min. Blanda i skinka, pasta och ärter och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
-
Fördela rucolan i portionstallrikar. Toppa med pasta och mozzarella. Servera gärna med extra svartpeppar.