1 timme
Bönburgare – gör så här:
- Pico de gallo: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Hacka koriandern. Pressa saften ur limen. Blanda allt och krydda med salt . Låt gärna stå 1 timme i rumstemperatur före servering.
- Bönburgare: Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Koka upp vattnet och häll det och fonden över havregrynen. Rör om och låt stå ca 10 min.
- Ansa och skär broccolin i små tärningar. Skala och hacka vitlöken.
- Fräs broccoli och vitlök i 1 msk olja under omrörning tillsammans med saltet ca 5 min. Sätt ugnen på 250°.
- Häll bönorna i en bunke och mosa dem lätt med potatisstomp eller en stor slev. Blanda bönorna med ris, havregryn, broccolifräs, senap och peppar.
- Forma smeten till fyra stora burgare. Stek dem i 2 msk olja i medelvarm stekpanna 3–4 min på varje sida.
- Lägg burgarna i en ugnssäker form. Skiva mozzarellan och lägg skivorna på burgarna. Gratinera mitt i ugnen tills osten fått fin färg, 5–7 min.
- Ta ut burgarna. Dela bröden och lägg dem på en plåt med snittsidan uppåt. Rosta i ugnen 2–3 min, tills de börjar få färg.
- Servera burgarna med bröd, avokado och pico de gallo.