Mozzarellaciabatta med äpple och prosciutto
Fylld ciabatta fungerar lika bra på utflykten som till en lättare middag.
Ingredienser
- 4 ciabattabröd
- 3 äpplen
- 2 dl crème fraiche - lätt
- 1 msk citron - pressad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 2 mozzarella - (à 125 g)
- 100 g rucola
- 150 g parmaskinka i skivor
Gör så här
-
Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Blanda äpple och crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, olja, salt och peppar. Skär osten i skivor.
-
Dela bröden och lägg på sallad. Fördela ost och skinka i bröden och toppa med äppelröra. Lägg på locken och tryck ihop mackorna. Servera. Ca 520 kcal per portion 25 g fett, 26 g protein 45 g kolhydrater