Mozzarellaciabatta med äpple och prosciutto

Fylld ciabatta fungerar lika bra på utflykten som till en lättare middag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 ciabattabröd
  • 3 äpplen
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 100 g rucola
  • 150 g parmaskinka i skivor

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Blanda äpple och crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, olja, salt och peppar. Skär osten i skivor.

  2. Dela bröden och lägg på sallad. Fördela ost och skinka i bröden och toppa med äppelröra. Lägg på locken och tryck ihop mackorna. Servera. Ca 520 kcal per portion 25 g fett, 26 g protein 45 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!