Mozzarellabiffar med vitlöks- och tomatpotatis

Dragon och mozzarella tillsammans med vitlök och tomat gör att tankarna ofrivilligt söker sig till ett soligt Italien.
Allt om Mat

Mozzarellabiffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl kesella - lätt
  • 0,5 msk dragon - smulad, torkad
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk salt
  • 100 g mozzarella
  • 1 msk olivolja - till stekning

Vitlöks- och tomatpotatis

  • 10 potatisar
  • 1 bifftomat
  • 1 vitlök - klyfta
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar - nymald

Tillbehör

  • sallad
  • basilikablad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i en stor kastrull.

  2. Blanda färs, kesella och kryddor i en bunke och arbeta snabbt ihop färsen.

  3. Skär mozzarellan i 8 bitar. Gör 8 biffar och göm mozzarellan i mitten. Forma biffarna så att mozzarellan inte sticker ut. Stek biffarna på svag värme i olivoljan ca 4 min på varje sida.

  4. Skär tomaten i bitar. Dela den varma kokta potatisen i bitar i kastrullen. Pressa vitlöksklyftan över potatisen. Tillsätt tomat, olivolja, salt och peppar. Rör om försiktigt.

  5. Servera med sallad och njut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!