00000

Dragon och mozzarella tillsammans med vitlök och tomat gör att tankarna ofrivilligt söker sig till ett soligt Italien.

För 4 person(er)

Ingredienser

Mozzarellabiffar

500 g nötfärs
1 dl kesella lätt
0,5 msk torkad dragon, smulad
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt
100 g mozzarellaost
1 msk olivolja, till stekning

Vitlöks- och tomatpotatis

10 potatisar
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm peppar, nymald

Tillbehör

, sallad och basilikablad

1. Skala och koka potatisen i en stor kastrull.
2. Blanda färs, kesella och kryddor i en bunke och arbeta snabbt ihop färsen.
3. Skär mozzarellan i bitar. Gör önskat antal biffar och göm mozzarellan i mitten. Forma biffarna så att mozzarellan inte sticker ut.
Stek biffarna på svag värme i olivoljan ca 4 min på varje sida.
4. Skär tomaten i bitar. Dela den varma kokta potatisen i bitar i kastrullen. Pressa vitlöksklyftan över potatisen. Tillsätt tomat, olivolja, salt och peppar. Rör om försiktigt.
5. Servera med sallad och njut.