Mozzarella- och ärtsallad

Recept på mozzarella- och ärtsallad. Välj mozzarella och olivolja av hög kvalitet, det gör stor skillnad.
Sophie Berlin
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 förp buffelmozzarellaostar - buffel-­mozzarellaostar
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 ask ärtskott - (85 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och kyl dem i iskallt vatten. Häll av vätskan från mozzarellan och riv osten i bitar. Skär av stjälken på ärtskotten. Repa bladen från basilikan.

  2. Vänd ihop ärter, ärtskott och basilikablad med mozzarellan. Häll över citronsaften och ringla över oljan.

  3. Strö över flingsalt och peppar.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!