00000

Recept på mozzarella- och ärtsallad. Välj mozzarella och olivolja av hög kvalitet, det gör stor skillnad.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

3 förpackningar buffel-­mozzarellaostar buffel-­mozzarellaostar
250 g gröna ärter frysta
1 ask ärtskott (85 g)
1 kruka basilika
1 msk citron pressad
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter

Mozzarella- och ärtsallad – gör så här:

  1. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och kyl dem i iskallt vatten. Häll av vätskan från mozzarellan och riv osten i bitar. Skär av stjälken på ärtskotten. Repa bladen från basilikan.
  2. Vänd ihop ärter, ärtskott och basilikablad med mozzarellan. Häll över citronsaften och ringla över oljan.
  3. Strö över flingsalt och peppar.

 


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Sallader