Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal

Recept på mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal. Nytt och uppfriskande sätt att njuta av mozzarella.
Elisabeth Johansson
Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal
Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 1 citron
  • 2 buffelmozzarellaostar - (à 125 g)
  • 0,5 dl mynta - finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Riv mozzarellan i mindre bitar.

  3. Lägg osten på ett fat och strö över granatäppelkärnor, citronskal och mynta.

  4. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!