I annonssamarbete med EXPRESSEN

00000

Droppa lite extra flädersaft i mousseblandningen och på tårtbotten efter tycke och smak.

För 1 tårta

Ingredienser

400 g riven mandelmassa
4 ägg
50 g mörk choklad finhackad
1 dl vetemjöl (3/4-1 dl)
3 dl vispad grädde
3 dl fläderblomsyougurt
6 gelatinblad
outspädd flädersaft några matskedar, efter smak

Gör så här:

Recept på botten:

Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet,
Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175 gr ca 25 minuter. Låt kallna.
Droppa lite flädersaft över botten.

Recept på mousse:

Blötlägg och smält gelatinet.
Blanda grädde och yougurt. Tillsätt gärna lite extra flädersaft för en tydligare smak.
Rör först ner 1 dl av grädde/yougurtblandningen i gelatinet, det gör så det inte klumpar sig. Häll sedan gelatinblandningen tillbaka i bunken med resten av grädden och yoghurten, under ordentlig omrörning.
Häll blandningen över tårtbotten.

Låt stå i 5 timmar eller till dagen därpå i kylskåpet.

Garnera med passionsfruktskärnor.