4.74.74.74.74.7

Mousserande citrondrink med vanilj och rosmarin är en fräsch fördrink. Den sötsyrliga, rosmarindoftande sockerlagen toppas med torrt mousserande vin när ­gästerna kommer.

För 8 personer:

Ingredienser

2 flaskor mousserande vin, torrt (à 750 ml)

Sockerlag:

0,5 vaniljstång
4 kvistar rosmarin
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
2 dl citron, pressad

Garnering:

2 kvistar rosmarin

15 minuter + 8 timmar i kyl

Mousserande citrondrink – gör så här:

  1. Sockerlag: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en kastrull och tillsätt rosmarin, socker och vatten. Låt koka till en simmig lag. Låt ­lagen kallna och blanda i citronsaft. Ställ sockerlagen i kylen 8 timmar så att smakerna mognar.
  2. Häll 2 msk sockerlag i varje glas och toppa med mousserande vin. Garnera med rosmarinblad.
    mousserande-drink

    Foto: Per Ranung

Fler recept med: Drinkar, Dryck, Kalla drycker