Mousse au chocolat

Ren chokladsmak och luftig konsistens – en fransk chokladmousse görs utan grädde. Byt ut kaffet mot likör, konjak eller pressad apelsin som variation. Moussen går utmärkt att göra dagen före servering och förvaras i kylen.

Mousse au chocolat

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör i kaffet.
  2. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning.
  3. Blanda ner ca 1/3 av äggvitorna i chokladen och vänd därefter försiktigt ner resten av vitorna.
  4. Fördela moussen i små portionsglas eller koppar à ca 1 dl. Kyl  minst 2 timmar eller gärna till nästa dag.
  5. Sikta kakao över chokladmoussen och servera den.

Fler franska dessertklassiker:

Profiteroles med chokladsås

Crème brûlée med aprikoser

 

Recept från