Moussaka

En mycket god kusin till den klassiska moussakan. Förenklad, lagad utan gratängsås och utan ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g aubergine - (1 stor eller 2 mindre)
  • 1,5 tsk salt - (1,5 + 1)
  • 300 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk smör - (0,5+1,5)
  • 2 msk olivolja - (0,5+1,5)
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 tsk timjan - torkad (eller repade blad från 1 kruka)
  • tomatsås - 1 sats (se basreceptet)
  • 200 g fetaost

Tillbehör

  • grönsallad
  • bröd

Gör så här

  1. Skiva auberginen och salta skivorna. Ställ åt sidan ca 15 minuter.

  2. Stek köttfärsen tillsammans med vitlök i 0,5 msk smör och 0,5 msk olivolja. Salta och krydda med peppar och timjan.

  3. Tillsätt tomatsåsen och låt koka ca 5 minuter på svag värme.

  4. Krama ur ev vätska och stek aubergineskivorna mjuka i resten av oljan och smöret.

  5. Varva aubergineskivor med köttfärssås och hyvlad fetaost. Servera med grönsallad och bröd.

  6. Här hittar du recept på tomatsåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!