DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Moules marinières

Musslor passar lika bra som en lätt förrätt som till en mättande middag.

Moules marinières

Så här gör du:

1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.

2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.

3. Fräs finhackad schalottenlök, palsternacka och vitlök i olivoljan.

4. Tillsätt blåmusslor, häll på uppvärmt vin och vatten .

5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.

6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite tillsammans med grädden. Salta och peppra.

7. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppan och persiljan. Salta med flingsalt.

Servera med surdegsbröd.

 

Recept från