Moules marinières med körsbärstomater och basilika
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 250 g körsbärstomater - blandade färger
- 2 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 dl vitt vin - torrt
- 1 dl vatten
- 1 msk fiskfond - konc
- 0,25 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 0,5 dl basilika - hackad
Tillbehör
- brytbröd - se recept
Gör så här
-
Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken.
-
Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
-
Fräs lök och vitlök på svag värme i olja 2–3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ca 1 minut. Lägg i musslor och tillsätt vin, vatten, fond, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt koka 3–5 min. Rör om då och då.
-
Kasta de musslorna som inte öppnats. Strö över basilika och servera direkt med brytbröd för att doppa i spadet.