Morötter och flower sprouts med clementindressing
Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Flower sprouts är en korsning mellan brysselkål och grönkål med en mild och nötig smak.
Ingredienser
- 1 kg morötter
- 1 msk olivolja - + 2 msk
- 1 tsk örtsalt
- 500 g flower sprouts - eller brysselkål och grönkål blandat
Dressing
- 1 clementin
- 2 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna, dela om de är stora. Blanda med 1 msk olja och örtsalt.
-
Ugnsbaka morötterna mitt i ugnen ca 30 min. Halvera flower sproutsen och vänd runt i 2 msk olja. Lägg dem på plåten när 10 min återstår av tillagningstiden.
-
Dressing: Skölj clementinen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över morötter och flower sprouts.