Morötter och flower sprouts med clementindressing 

00000

Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Flower sprouts är en korsning mellan brysselkål och grönkål med en mild och nötig smak.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kilo morötter
1 msk olivolja + 2 msk 
1 tsk örtsalt
500 g flower sprouts eller brysselkål och grönkål blandat

Dressing:

1 clementin
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt

10 minuter + 40 minuter i ugn

Morötter och flower sprouts med clementindressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna, dela om de är stora. Blanda med 1 msk olja och örtsalt.
  2. Ugnsbaka morötterna mitt i ugnen ca 30 min. Halvera flower sproutsen och vänd runt i 2 msk olja. Lägg dem på plåten när 10 min återstår av tillagningstiden.
  3. Dressing: Skölj clementinen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över morötter och flower sprouts.

 

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt