Morötter och flower sprouts med clementindressing 

Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Flower sprouts är en korsning mellan brysselkål och grönkål med en mild och nötig smak.
Recept på morötter och flower sprouts med  clementindressing.
Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk örtsalt
  • 500 g flower sprouts - eller brysselkål och grönkål blandat

Dressing

  • 1 clementin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna, dela om de är stora. Blanda med 1 msk olja och örtsalt.

  2. Ugnsbaka morötterna mitt i ugnen ca 30 min. Halvera flower sproutsen och vänd runt i 2 msk olja. Lägg dem på plåten när 10 min återstår av tillagningstiden.

  3. Dressing: Skölj clementinen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över morötter och flower sprouts.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!