Morötter med koriander

Vinäger ger fin syra och koriander härligt god smak till morötterna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g morötter - skrapade och späda
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk koriander - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Hyvla eller skär morötterna i drygt decimeterlånga remsor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.

  2. Blanda olja, vinäger, vatten och koriander i en kastrull. Koka upp.

  3. Lägg i morötterna och sjud dem i den heta dressingen 2-3 minuter. Salta och peppra och häll upp i en skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!