4.34.34.34.34.3

Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter påminner lite i smaken om klassikern morotskaka.

För 8 våfflor:

Ingredienser

2 morötter
1 apelsin
100 g smör
4 dl vetemjöl, (240 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
4 dl vatten

Karamelliserade valnötter:

100 g valnötter
1 dl strösocker
2 msk vatten
1 msk smör
1 krm salt

Apelsincrème:

200 g färskost, naturell
1 msk apelsin, pressad
1 msk florsocker

Tillbehör:

2 apelsiner

30 minuter

Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter – gör så här:

  1. Karamelliserade valnötter: Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Häll på sockret och låt det karamelliseras. Häll på vattnet och låt det koka till en simmig karamell. Blanda i smör och salt. Häll upp alnötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  2. Skala och finriv morötterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i smör, morötter och apelsinskal.
  4. Apelsincrème: Rör osten smidig tillsammans med apelsinsaft och florsocker. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
  5. Tillbehör: Skär bort allt skal från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  6. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn och lägg dem undan för undan på galler.
  7. Servera våfflorna med apelsincrème, nötter och apelsinklyftor.
Fler recept med: Okategoriserade