Morotssoppa med squash

Servera soppan med ett bröd så blir rätten mer mättande.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 citrongräs
  • 1 gul lök
  • 600 g morötter
  • 0,5 squash - (á 300 g)
  • 3 salladslökar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1,5 l vatten
  • 1 kokosmjölk - (165 g)
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 100 g bröd - /person

Gör så här

  1. Banka och finhacka citrongräset. Skala och grovhacka lök och morötter men ta undan ca 2 dl moröttter till garnering.

  2. Strimla squash och salladslök tunt.

  3. Fräs citrongräs, lök och morötter i olja i en gryta. Smula i buljongtärningarna.  Häll på vatten och kokosmjölk och koka soppan under lock ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav.

  4. Smaka av soppan med salt. Lägg i de sparade morötterna, squash och salladslök precis före servering och låt dem bli varma. Servera soppan med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!