Morotssoppa med sesamyoghurt

Morotssoppa med sesamyoghurt är god vardagssoppa. Morötter, potatis och citrongräs är basen till soppan som dessutom är snabblagad.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 morötter - (250 g)
  • 2 potatisar - (125 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citrongräs
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk sesamolja

Tillbehör

  • 2 msk cashewnötter - grovhackade
  • 150 g bröd
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i grova bitar. Skala och ­finhacka vitlöken. Ta bort det ­yttersta torra på citrongräset och finhacka resten.

  2. Fräs morot, potatis, vitlök och citrongräs i 1/2 msk olja ca 3 min. Tillsätt 5 dl vatten och smulad buljongtärning. Låt koka ca 10 min.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör ner 1/2 dl yoghurt och krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  4. Blanda 1/2 dl yoghurt, sesamolja och 1 krm salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!