00000

Jordnötspeston ger en annorlunda smak till den enkelt tillagade morotssoppan.

För 2 person(er)

Ingredienser

350 g morötter
1 vitlöksklyftor
1 ingefära, färsk, i bit
2 tsk olivolja
6 dl hönsbuljong, tärning

Jordnötspesto:

0,25 spansk peppar
2 msk jordnötter, rostade
0,5 koriander, i kruka
1 lime, saften

Garnering:

2 tsk jordnötter, hackade och rostade

Servering:

1 baguette, kort
1 baguette, kort
2 kalkonbröst, tunna skivor
1 skiva ost, 10 %
1 tomat

1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och finriv vitlöken och ingefäran.
2. Fräs morötterna, vitlöken och ingefäran i oljan under omrörning ca 3 min. Späd med hälften av buljongen och sjud under lock ca 20 min tills morötterna är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av buljongen till önskad konsistens.
3. Pesto: Kärna ur pepparfrukten. Finfördela pepparfrukten, jordnötterna och koriandern i mixer eller mortel. Blanda i limejuicen. Rör ner peston i soppan.
4. Garnera soppan med jordnötterna. Servera baguettesmörgås med kalkon, ost- och tomatfyllning till soppan.

Fler recept med: Grönsaker, Smalt, Soppa