Morotssoppa med getosttoast

En vackert gul, väl balanserad soppa med syrlig smak, sötma och hetta. Utmärkt som förrätt för den som vill överraska gästerna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 röd spansk peppar
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 4 dl apelsinsaft - pressad
  • 7 dl morotsjuice
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör

Toast

  • 150 g getost - (chèvre)
  • 0,5 dl kesella
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök. Skala och grovhacka morötterna.

  2. Hetta upp olivolja i en gryta. Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning. 3.Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice. Koka soppan 5-10 minuter. 4.Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör. Koka upp och servera med toast.

  3. Toast: Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten får färg, 3-5 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!