00000

En soppa med mycket smak för den som gillar asiatiskt. Vill man ha en helt vegetarisk soppa kan hönsbuljongen bytas ut mot grönsaksbuljong. Galangalrot kan bytas ut mot färsk ingefära.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g morot
300 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs
2 msk galangalrot finhackad
1-2 färska chilifrukter
0,5 dl korianderstjälkar finhackade
1 lime rivet skal av
2 msk rapsolja
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,75 tsk salt

Tillbehör

ca 1 dl finstrimlad salladslök, korianderblad

1. Skala, ansa och skär morot och potatis i bitar. Finhacka vitlök, citrongräs, galangal, chili och koriander. Finriv limeskalet.
2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans ca 1 min.
Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Koka under lock tills morötterna är mjuka ca 20 min.
3. Kör soppan i omgångar i en matberedare tills den blir slät.
Häll tillbaks soppan i kastrullen och smaka av med salt. Servera den varm med finstrimlad salladslök och några korianderblad.