Morotssoppa

Morot och apelsin är smaker som sammanfaller väl. Apelsinen lyfter den lite söta morotssmaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 80 g lök - liten, gul
  • 0,5 msk smör
  • 2 tärningar örtbuljong - (Knorr, italiensk)
  • 5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 apelsin - saft från

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och hacka löken. Smält smöret i en gryta och fräs morötter och lök några minuter. 2.Tillsätt buljongtärningar och vatten. Koka ca 10 min tills morötterna känns mjuka.

  2. Mixa soppan. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt salt och peppar. Rör ner apelsinsaft och låt soppan koka upp.

  3. Servera soppan i varma tallrikar med skivad fänkål och fänkålsknutar som tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!