Morotssallad

Så enkelt friskt och gott till det salta på julbordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 morötter - (ca 750 g)
  • 4 dragonkvistar - färsk
  • 50 g valnötter

Vinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem och låt rinna av på en handduk.

  2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Häll den på de ljumma morötterna. Låt kallna.

  3. Repa bladen från dragonen och blanda med morötterna. Strö över valnötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!