Morotssallad till skinka

00000

För att kunna steka i så här lite olja behövs en bra stekpanna med släpplätt-beläggning.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g morötter
1 gul lök
2 tsk olivolja
1 msk paprikapulver
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 msk kapris
0,5 dl persilja, finhackad

Tillbehör

200 g skinka, julskinka eller rökt
40 g grönsallad
4 knäckebröd, skivor med bordsmargarin

Morotssallad till skinka – gör så här:

  1. Skala morötter och lök. Skär morötterna i slantar och finhacka lök. Hetta upp olja på medelhög värme och stek morotsslantar och lök tillsammans med paprikapulver ca 1 min.
  2. Tillsätt vatten, pressad vitlök, vinäger och salt. Låt det
    puttra utan lock tills den mesta vätskan kokat bort. Låt svalna och blanda ner kapris och finhackad persilja.
  3. Salladen kan serveras kall eller ljummen till något kallskuret, t ex skinka.