Morotssallad till skinka

För att kunna steka i så här lite olja behövs en bra stekpanna med släpplätt-beläggning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kapris
  • 0,5 dl persilja - finhackad

Tillbehör

  • 200 g skinka - julskinka eller rökt
  • 40 g grönsallad
  • 4 knäckebröd - skivor med bordsmargarin

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Skär morötterna i slantar och finhacka lök. Hetta upp olja på medelhög värme och stek morotsslantar och lök tillsammans med paprikapulver ca 1 min.

  2. Tillsätt vatten, pressad vitlök, vinäger och salt. Låt det puttra utan lock tills den mesta vätskan kokat bort. Låt svalna och blanda ner kapris och finhackad persilja.

  3. Salladen kan serveras kall eller ljummen till något kallskuret, t ex skinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!