Morotssallad med solrosfrön

Salladen får en speciell god rostad ton av sesamoljan och de rostade solrosfröna. Allra godast är det att rosta solrosfröna själv i en medelvarm torr panna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 kg morötter
  • 1 dl solrosfrön - rostade

Dressing

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta - liten och pressad

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Vispa ihop dressingen. Blanda morötter, solrosfrön och dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!