Morotssallad

Skrapa bort chilifröna innan du hackar chilifrukten, om du vill ha en mindre het dressing.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter - stora
  • 7 sockerärter

Dressing

  • 1 röd thaichili
  • 8 körsbärstomater
  • 1 lime - pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1,5 tsk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta - krossad

Gör så här

  1. Dressing: Skiva chilin fint, utan att ta bort kärnorna. Halvera tomaterna. Blanda chili, tomater, limesaft, fisksås, socker och vitlök i en skål. Lägg ner tomater. Låt stå minst 1 timme före servering.

  2. Skala och finstrimla morötterna, gärna på mandolin, finstrimla sockerärterna. Lägg sockerärter och morötter i en annan skål.

  3. Lyft upp vitlöken ur dressingen. Blanda dressing med morötter och sockerärter och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!