Morotsmuffins med ingefära

Recept på morotsmuffins med ingefära. Mjuka eller bortglömda morötter blir pånyttfödda i saftiga och kryddiga muffins. Toppa med citronglasyr.

För 16 muffins

Ingredienser

125 g smör
2 morötter (ca 170 g rivna)
1 bit ingefära (ca 5 cm)
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk kardemumma hel
3,5 dl vetemjöl (210 g)
2 tsk bakpulver

Glasyr:

1,5 dl florsocker
1-2 msk citron pressad

Garnering:

lite stött kardemumma och riven ­morot

10 minuter + 15 minuter i ugn

Morotsmuffins med ingefära – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Skala och riv morötter och ingefära fint.
  2. Vispa ägg och socker luftigt. Stöt ­kardemumman i mortel.
  3. Rör ner morötter (spara ca 1 msk till garnering), ingefära och smör i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner tillsammans med kardemumman. Blanda väl.
  4. Sätt ut muffinsformar i en muffins-plåt och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.
  5. Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft till en lagom lös glasyr. Bred glasyren på muffinsen. Strö över stött kardemumma och riven morot.

 

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt