Nyttigare morotskaka utan socker

44444

Nyttigare motrotskaka utan socker. En saftig och god morotskaka med hermesetas. Du kan byta ut sötningsmedel mot stevia eller två mogna mosade bananer och 1/2 dl agavesirap.

För 1 sats(er)

Ingredienser

5 dl morötter, finrivna
4 ägg
2,5 dl lättströ (fructofibres från hermesetas)
1,5 dl hasselnötter
150 g vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0,5 tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
1 citron, skal och saft

Nyttigare morotskaka utan socker – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna och blanda med mjöl, bakpulver, kryddor och salt.
  2. Tillsätt de rivna morötterna, rivet citronskal och den pressade citronsaften i äggsmeten och vänd slutligen ner mjölblandningen.
  3. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på bakgaller.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Kakor och bullar