4.64.64.64.64.6

Morotsjuice med ingefära och apelsin är en färgstark och härlig kombination som får en extra kick av inge­färan.

För 5 dl:

Ingredienser

500 g morötter
4 apelsiner
3 cm ingefära

15 minuter

Morotsjuice med ingefära och apelsin – gör så här:

  1. Skölj och skrubba morötterna. Skär dem i grova bitar. Skala apelsinerna och skär i grova bitar.
  2. Pressa saften ur morötter och apelsin i en råsaftcentrifug. Skala ingefäran och riv den. Blanda ner ingefäran i juicen. Häll upp i glas och servera.

Bäst i test: 3 bra Slow Juicer-maskiner

Juice från en Slow Juicer blir inte lika utsatt för luftens syre och det gör att den oxiderar långsammare, det vill säga att näringsämnen, färg och smak bevaras bättre. Här är tre bra varianter som provköket på Allt om Mat testat och valt:

Bosch Vita Extract

slow-juicer-test

Har en funktion som heter MixControl som gör att du själv kan kontrollera hur mycket fruktkött du vill ha. 150 W.  Läs mer och köp här.

 

Witt slow juicer 

slow-juicer-test

Effektiv juicer med ett större rör där du kan mata ner hela frukter och grönsaker. Har ett ergonomiskt handtag som gör den lätt att flytta runt. 240 W. Läs mer och köp här. 

Kenwod Pure Juice 

slow juicer bästa

Bra passform på delarna med markeringar som gör den lätt att sätta ihop. Anti dropp-propp och rengöringsborste medföljer. 150 W.  Läs mer och köp här. 

Addera mera?

  • färsk gurkmeja
  • färska bär, acerola, acai,
    lingon eller blåbär
  • spenat, grönkål
    eller nässlor
Fler recept med: Dryck, Frukt och bär, Kalla drycker