20 minuter + 15 minuter i ugn + tid i eftervärme
Morotshummus med morotsbacon på fröknäcke med daikon – gör så här:
- Morotsbacon: Sätt ugnen på 200°. Skala och skär moroten i tunna skivor på längden, använd gärna på mandolin. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda soja och olja. Pensla skivorna med blandningen.
- Rosta morötterna mitt i ugnen ca 10 min. Vänd skivorna och pensla med sojablandningen. Rosta ytterligare ca 5 min tills de börjar se torra ut. Stäng av ugnsvärmen och låt morotsskivorna torka i eftervärmen. Öppna ugnen på glänt och sätt ett köksredskap i ugnsluckan så att ångan kommer ut.
- Skala och skär moroten till hummusen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan.
- Mixa morötter, kikärter, vitlök och 2 msk olja slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
- Bryt fröknäcket i minde bitar. Klicka på morotshummus. Toppa med morotsbacon och droppa över 1 msk olja. Garnera med daikon och shiso.