00000

Chapati är ett ojäst indiskt bröd som gräddas direkt i stekpannan. Här med lite finrivna morötter som extra smaksättning.

För Ca 15 bröd

Ingredienser

Morotschapatibröd

5 dl vetemjöl (300 g)
3 dl grahamsmjöl (180 g)
1 1/2 dl finrivna morötter
1 tsk salt
3 dl vatten
1 dl smör- och rapsoljeblandning

40 min

1. Blanda de båda mjölsorterna, morötter och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop tilll en deg.

2. Dela degen i ca 15 bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor. Pensla dem med smör- och oljeblandningen. Vik degrundlarna på mitten. Pensla på nytt  och vik till en kvartsrundel. Rulla degen till en boll. Kavla ut på nytt till rundlar, ca 15 cm i diameter.

3. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Lägg bröden på varandra sedan de gräddats så håller de sig mjuka. Låt bröden kallna eller njut direkt. Förvara i en plastpåse och värm dem på grillen när det är dags att äta.

Fler recept med: Bakning, Indiskt, Matbröd, Övrigt