00000

Både mangoldblad och stjälkar steks och blandas med bulgur.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 morötter
2 rödlökar
6 dl vatten
1,5 tsk salt
3 dl bulgur
0,25 mangoldstånd, eller färsk spenat
1 dl cashewnötter, salta

Avokadocrème:

1 avokado
2 dl lätt crème fraiche

1. Skala och grovriv morötterna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka upp vattnet med 1/2 tsk salt. Tillsätt bulgur, morötter och hälften av löken. Låt koka under lock ca 10 min.
2. Strimla mangolden. Fräs mangold och resten av löken i en släpplätt-panna. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Skala och gröp ur avokadon. Mixa avokado och lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt.
4. Lägg upp bulgurn på ett fat och lägg på mangoldfräset. Strö över nötterna och servera med avokadokrämen.

Ca 460 kcal per portion: 20 g fett • 14 g protein • 55 g kolhydrater.