Morotsbiffar med hirssallad

Recept på saftiga vegetariska morotsbiffar med härlig hirssallad.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 300 g rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk vatten
  • 2 msk curry
  • 1,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 dl sojamjöl
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl hirs
  • 1 salladshuvud
  • 1,5 turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötter och rotselleri. Snitta purjolöken på längden och skölj noga, strimla den fint. Spara 1 dl riven morot till hirssalladen.

  2. Fräs morötter, rotselleri, purjolök, curry och salt i vattnet 3 min tills det mjuknar. Lägg fräset i en stor skål.

  3. Tillsätt ägg och sojamjöl till fräset. Forma till biffar och stek dem frasiga i oljan 2 min per sida.

  4. Koka hirsen 10 min i saltat vatten. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av i en sil.

  5. Ansa och skölj salladen. Tillsätt det sparade morotsrivet och hirsen, blanda. Servera med biffarna och en klick turkisk yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!