Morotsbiffar med grönsaksmos

Saftiga vegobiffar med morötter som bas. Till morotsbiffarna är det gott med ett nyttigt mos eller en god och lite kryddig couscoussallad. Här är ett recept på morotsbiffar med grönsaksmos.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 3 msk dragon - hackad färsk
  • 1 ägg
  • 1 dl rågmjöl - grovt
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • sesamfrö
  • rapsolja - till stekning

Grönsaksmos

  • 10 - 12 potatisar - mjöliga, till exempel King Edward
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl västerbottenost - riven
  • 1 rödlök - liten, hackad
  • 2 dl gröna ärter
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • flingsalt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Blanda med dragon och ägg. Pudra över mjölet och blanda in det i smeten. Krydda med salt och peppar.

  2. Forma till små tunna kakor och strö över lite sesamfrö.

  3. Stek morotskakorna gyllenbruna i olja på båda sidor.

  4. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet.

  5. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt.

  6. Vänd ner ost, lök, ärter och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!