44444

Morotsbiffar i libabröd med ajvar är god vardagsmat. Biffarna är lätta att steka om de får stå till sig i kylen ca 20 minuter.

För 4 personer:

Ingredienser

700 g morötter, finrivna
3 dl havregryn
2 ägg
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 rödlök
1 kruka krispsallad
4 libabröd, (stora, tunna pitabröd)
2 dl ajvar relish, mild

15 minuter + tid i kyl

Morotsbiffar i libabröd med ajvar – gör så här:

  1. Blanda morötter, havregryn och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma smeten till 4 biffar. Låt dem stå i kylen ca 20 min.
  2. Skala och skär löken i ringar.
  3. Stek biffarna i 1/2 dl olja i en stekpanna tills de fått färg på båda sidorna.
  4. Lägg sallad och biffar på bröden. Toppa med ajvar relish och lökringar och servera.