Morotsbiffar i libabröd med ajvar

Morotsbiffar i libabröd med ajvar är god vardagsmat. Biffarna är lätta att steka om de får stå till sig i kylen ca 20 minuter.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 700 g morötter - finrivna
  • 3 dl havregryn
  • 2 ägg
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 rödlök
  • 1 kruka krispsallad
  • 4 libabröd - (stora, tunna pitabröd)
  • 2 dl ajvar relish - mild

Gör så här

  1. Blanda morötter, havregryn och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma smeten till 4 biffar. Låt dem stå i kylen ca 20 min.

  2. Skala och skär löken i ringar.

  3. Stek biffarna i 1/2 dl olja i en stekpanna tills de fått färg på båda sidorna.

  4. Lägg sallad och biffar på bröden. Toppa med ajvar relish och lökringar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!