Morots- och gräslökspesto

Morots- och gräslökspesto är en ny variant av pesto. Gott som tillbehör på buffén eller som härlig topping på en vardagsrätt.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 morot - stor
  • 125 g parmesan
  • 2 dl pinjenötter
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl gräslök - finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och grovriv moroten. Grovriv osten. Lägg alla ingredienser, utom gräslöken, i en mixer och mixa snabbt ihop till en grynig röra. Blanda ner gräslöken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!