4.14.14.14.14.1

Morots- och bananmuffins är inte lika söta som vanliga muffins. Perfekt som nyttigt mellanmål! Ät dem gärna nybakade med en liten klick smör på.

För 12 muffins:

Ingredienser

2 morötter
1 banan, stor
2 ägg
0,5 dl rårörsocker, eller strösocker
1 tsk kanel, mald
1 krm salt
1 dl mjölk
1 dl smör- och rapsoljablandning, flytande
3 dl vetemjöl, (180 g)
0,5 dl vetekli, eller kruskakli
2 tsk bakpulver

20 minuter + 20 minuter i ugn

Morots- och bananmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna på rivjärn. Skala och mosa bananen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner morötter, bananmos, kanel och salt. Häll i mjölk och  smör- och rapsoljablandningen och rör om tills det blandats väl.
  3. Blanda mjöl, vete- eller kruskakli och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt ihop tills det blandats.
  4. Ställ muffinsformar av papper i en muffinspanna eller på en plåt. Klicka i smeten i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills muffinsen fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.