00000

Morot-, ingefära- och mandelspread är mycket gott på bröd eller till grönsaker. Gör gärna röran en dag i förväg så utvecklas smaken. Servera t ex morotstavar, små tomater och små spänstiga hjärtsalladsblad till.

För 4-6 personer:

Ingredienser

300 g morötter
1 vitlöksklyfta
0,75 dl mandelsmör, eller jordnötssmör
1 msk citron, pressad
2 tsk ingefära, riven
2 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
0,5 tsk salt

20 minuter + 25 minuter i ugn

Morot-, ingefära- och mandelspread – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 25 min. Låt morötterna svalna.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Mixa morötterna i matberedare med vitlök, mandelsmör, citronsaft, ingefära, gurkmeja och chiliflakes. Krydda med salt.
Fler recept med: Röror