Mormors mors chokladkakor 4.34.34.34.34.3(3) "Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge" /Chefredaktör Katrin Alström Skriv ut För 60 kakor Ingredienser 100 g smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl, (180 g) 1 äggula 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Garnering: 1 äggvita 0,5 dl pärlsocker Mormors chokladkakor – gör så här: Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur. Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar Korv och chark Soppgryta med julrester 25 minuter Julgodis Saffranskola 30 minuter + tid att kallna Köksskolan Mandelmusslor 40 minuter + 30 minuter för degen att vila + 12 minuter i ugn Vegetariskt Julskinka och julquorn 20 minuter + 20 minuter i ugn