00000

Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge.

För 60 kakor

Ingredienser

100 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl (180 g)
1 äggula
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Garnering:

1 äggvita
0,5 dl pärlsocker

Chokladkakor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två  delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder.
  3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd.
  4. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur.
Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar, Övrigt