Mormor Lisens tårta

Recept på mormor Lisens tårta som också kallas också för Pinocchiotårta (ur Sju sorters kakor). I den här varianten blandas grädden med lemoncurd. Grädda bottnarna var för sig och lägg ihop till en en jättetårta som räcker till minst 20 pers.
Allt om Mat

Bottnar

  • 150 g smör
  • 10 äggulor
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Maräng

  • 10 äggvitor
  • 4 dl strösocker

Garnering

  • 8 dl vispgrädde
  • 0,5 burk lemon curd - (à 340 g)
  • 1 l bär - färska
  • 50 g mörk choklad - mörk riven

Gör så här

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.

  3. Smörj 2 bakplåtspapper och lägg på 2 plåtar, 30 x 40 cm Fördela smeten och bred ut.

  4. Maräng: Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Bred marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  5. Låt svalna något och lossa sedan bottnarna från papperet.

  6. Vispa hälften av grädden med lemoncurd. Bred gräddblandningen på en av bottnarna. Strö över hälften av bären. Lägg på den andra bottnen. Bred resten av den vispade grädden på tårtan och garnera med bär och choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!