00000

Mörkt bröd med torkade aprikoser, ingen jäsning behövs! Frys in hälften av brödet om inte allt går åt på en gång. Bröd som bakas med bikarbonat blir fortare torrt än bröd som bakas med jäst.

För 1 25 skivor

Ingredienser

50 g torkade aprikoser
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl rågkross
1/2 dl vetekli
6 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk flytande margarin till bakformen

10 min + 1 timme + 10 min i ugn

Mörkt bröd med torkade aprikoser — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär aprikoserna i bitar.
  3. Lägg alla ingredienser i en bunke. 
Blanda ordentligt till en jämn smet.
  4. Smörj en avlång bakform (30 x 
12 cm) med flytande margarin.
  5. Häll smeten i formen och grädda 
1 timme och 10 min.
Fler recept med: Bakning, Frukt och bär, Övrigt