44444

Mörk tryffel med jordgubbar och svartpeppar har en klassisk kombination.

För 25 tryfflar:

Ingredienser

125 g choklad, mörk
1 tsk svartpeppar
0,5 dl vispgrädde
2 msk jordgubbar, passerade
1 msk strösocker
0,5 msk honung, flytande
25 g smör

Garnering:

100 g choklad, mörk
0,5 tsk svartpeppar, grovmald

30 minuter + 1 timme i kyl + tid att stelna

Mörk tryffel med jordgubbar och svartpeppar – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Koka upp grädde, peppar, jordgubbspuré, socker och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt smöret och mixa tills den smält.
  2. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.
  3. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.
Fler recept med: Choklad, Efterrätt och dessert, Godis