Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär

Mousser och sirap kan förberedas redan dagen före och läggas upp och garneras vid servering.

30 min + 1 timme i kylen

Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär

1. Bryt den mörka chokladen i bitar och smält den med mjölk över vattenbad. Tillsätt whiskyn. Vispa grädden och vänd ner den i chokladsmeten. Spritsa moussen i glas och ställ i kylen ca 1 timme.

2. Bryt den vita chokladen i bitar. Smält den med mjölk över vattenbad. Tillsätt likör och äggula. Vispa grädden och vänd ner den i moussen. Spritsa moussen ovanpå den mörka i glasen.

3. Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka ihop till en sirap, ca 2 min. Låt kallna.

4. Stjälp eventuellt upp mousserna på tallrikar. Droppa över cassissirap. Pudra över florsocker och garnera med bär och mynta.

Recept från