00000

Mousser och sirap kan förberedas redan dagen före och läggas upp och garneras vid servering.

För 4 pers

Ingredienser

Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär

75 g mörk choklad (64%)
2 msk mjölk
1 3/4 dl vispgrädde
2 tsk whisky

Ljus mousse

100 g vit choklad
2 msk mjölk
2 tsk Cointreau
1 äggula
1 3/4 dl vispgrädde

Cassissirap

1 dl strösocker
2 msk crème de cassis
2 msk vatten
1 msk gin
2 tsk pressad citron
1/2 vaniljstång

Tillbehör

färska bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär

Garnering

florsocker
mynta

30 min + 1 timme i kylen

Mörk och ljus chokladmousse med cassis och färska bär

1. Bryt den mörka chokladen i bitar och smält den med mjölk över vattenbad. Tillsätt whiskyn. Vispa grädden och vänd ner den i chokladsmeten. Spritsa moussen i glas och ställ i kylen ca 1 timme.

2. Bryt den vita chokladen i bitar. Smält den med mjölk över vattenbad. Tillsätt likör och äggula. Vispa grädden och vänd ner den i moussen. Spritsa moussen ovanpå den mörka i glasen.

3. Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka ihop till en sirap, ca 2 min. Låt kallna.

4. Stjälp eventuellt upp mousserna på tallrikar. Droppa över cassissirap. Pudra över florsocker och garnera med bär och mynta.