Mörk frukostlimpa

Recept på mörk frukostlimpa. Ett mörkt, saftigt och enkelt bröd som bara rörs ihop. Det går utmärkt att dubblera receptet.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap - mörk
  • 1 dl lingonsylt - gärna rårörd
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt

Garnering

  • 0,5 dl havregryn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser. Fördela smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 ­liter. Strö över 1/2 dl havregryn.

  2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen till 98° innertemperatur, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna något. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!