3.33.33.33.33.3

Recept på mörk frukostlimpa. Ett mörkt, saftigt och enkelt bröd som bara rörs ihop. Det går utmärkt att dubblera receptet.

För 1 limpa:

Ingredienser

3 dl vetemjöl, (180 g)
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
5 dl filmjölk
1 dl sirap, mörk
1 dl lingonsylt, gärna rårörd
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Garnering:

0,5 dl havregryn

15 minuter + 1 timme i ugn

Mörk frukostlimpa – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser. Fördela smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 ­liter. Strö över 1/2 dl havregryn.
  2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen till 98° innertemperatur, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna något. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna under bakduk.
frukost_bröd

Hemgjort smör med långjäst ciabatta och mörk frukostlimpa. Foto: Lina Eriksson

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt