3.93.93.93.93.9

Mörk chokladtryffel passar perfekt till kaffet efter maten. Använd helst choklad med hög kakaohalt, ca 70 %.

För 40 tryfflar

Ingredienser

400 g mörk choklad
2 dl crème fraiche
2 msk smör

Garnering:

0,5 dl kakao

20 minuter + tid att kallna + 1 timme i kyl

Mörk chokladtryffel – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Koka upp crème fraiche och smör under omrörning. Ta pannan från värmen. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.
  2. Häll chokladmassan i en liten form klädd med bakplåtspapper. Täck formen med en bit bakplåtspapper, låt chokladsmeten kallna i rumstemperatur. Låt sedan smeten stelna i kylen 1–2 timmar.
  3. Ta ut kulor ur tryffeln med kuljärn. Rulla kulorna i kakao. Förvara svalt.